LA DIADA DE SANT JORDI
Aquest 23 d'abril, a Catalunya tenia des de fa moltíssims anys una festa molt especial i que acontenta a tothom, aquesta és anomenada Sant Jordi. En commemoració que és aquest dissabte, en l'entrada d'avui explicaré una mica d'informació sobre què tracta i aprofundiré a explicar els símbols més rellevants.
Per començar, aquest dia està basat en una llegenda, en la que un jove cavaller amb el nom de Jordi, decideix rescatar a una jove princesa que es troba segrestada per un temut drac. Finalment, el jove va aconseguir rescatar a la filla del rei, ja que va travessar al monstre amb la seva llarga llança. De la sang d'aquest animalot va sortir una rosa bonica que va regalar a la princesa i d'aquest fet prové l'esdeveniment de regalar aquesta flor aquest dia en honor a la llegenda. Es tradició que en una parella, l'home regali una rosa mentre que als homes se'ls regala un llibre. Aquest dia tota Catalunya està venent un munt de roses i llibres i en el cas de Barcelona, a la rambla s'omple de botigues on disposen sobretot d'aquesta flor.
Respecte els símbols podem trobar uns quants, dels més importants i reconeguts són els següents:
El cavaller: Aquests en aquella època vivien en castells juntament amb la seva família, els servents i els soldats. Normalment, només podien ser cavallers els nobles i la seva descendència. A més a més, des de ben menuts els feien entrenaments per preparar als nois. Per poder dir que eren cavallers oficialment, es feia una cerimònia. Aquest havia de tenir una sèrie de trets com l'honor o donar la seva ajuda, però principalment havia de tenir coratge i valentia per enfrontar-se a qualsevol adversitat.
El drac: Aquest animal sempre ha estat per excel·lència el més representat a contes, llegendes i dibuixos animats. El drac era conegut perquè tenia la característica d'atemorir a tothom i es menjava tot el que es trobava. A més, es deia a vegades que treia foc per la seva gran boca. Aquesta gran bèstia és generalment considerada violent i dolent i fa el paper de l'animal dolent i l'antagonista, ja que com podem veure a aquesta llegenda, és capaç de posar fi la vida de les persones.La princesa: La vida d'aquesta des que naixia depenia del seu pare, ella no tenia cap dret ni llibertat a poder fer el que realment volia. Es caracteritzaven normalment perquè eren noies joves precioses les quals tenien molts pretendents i aquests havien de conquistar sobretot al pare. Aquestes des de ben petites eren ensenyades a poder llegir, escriure a més a més per tenir una sèrie de maneres correctes per la seva classe alta.
La rosa: Aquesta flor és el símbol essencial per excel·lència a la llegenda, ja que va aparèixer de la sang del drac. La rosa és característica pel seu color vermell passió i per aquesta i altres raons, es considera la flor de l'amor. Com que Sant Jordi va regalar-la a la princesa, actualment els homes la donen a la seva parella. A més, antigament quan a un home li agradava una dona li donaven a través d'una altra persona aquesta flor en representació que tenia sentiments cap a aquella persona. Aquesta acció tot i que ha passat el temps no ha desaparegut i el dia 23 es pot veure clarament com es regalen centes i centes.El llibre: Aquest símbol va néixer a partir de què a les dones se les regalava una rosa. A més a més aquest dia és considerat també el dia del llibre. Aprofita per commemorar la mort d'autors emblemàtics com William Shakespeare, Miguel de Cervantes i Garcilaso de la Vega. La gran casualitat que van morir el mateix dia provoca que a més de regalar roses, es regalin també llibres.
El verd: Aquest color es representat ja que aporta serenitat, calma i pau. A més a més, el color verd s'associa normalment amb la naturalesa en aquest cas per això es pot relacionar amb la rosa, la seva tija.
El vermell: Respecte aquest color representa la sang, el foc, la passió, la força i l'amor. Amb aquest últim terme podem relacionar-lo amb l'amor que sorgeix entre els dos personatges de la llegenda. Però també podem relacionar el vermell amb la sang del drac que li surt per culpa de la llança del cavaller.
No hay comentarios:
Publicar un comentario